wie-zijn-wijHélène van de Vijver-Reenalda (1962) en Jos van de Vijver (1959) hebben elkaar ontmoet als student aan de Rijksuniversiteit Leiden. Vanaf dat moment hebben ze zich omringd met moderne kunst. Eerst via de kunstuitleen en later via aankopen bij galeries.

In 2007 konden ze hun lang gekoesterde droom, een kunstgalerie te gaan exploiteren, uit laten komen door de aankoop van een prachtig rijksmonument in de Friese elfstedenstad Workum.

Nadat Hélène in 1988 was afgestudeerd als basisarts, heeft zij zich in de loop der jaren gespecialiseerd als arts Maatschappij en Gezondheid. Momenteel is zij als jeugdarts werkzaam bij de GGD Fryslân. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk voor het coachen van (jonge) kinderen (zie www.kids2coach.nl).

Jos van de Vijver heeft na zijn opleiding aan de HTS-Alkmaar (civiele techniek) aan de Rijksuniversiteit Leiden de studie rechtsgeleerdheid voltooid. Vervolgens heeft Jos bij een aantal van de grootste Nederlandse advocatenkantoren gewerkt. Jos is gespecialiseerd op het gebied van het bouw- en aanbestedingsrecht. Daarnaast is hij bouwmediator. Vanaf 2009 heeft hij een eigen – landelijk werkend – advocatenkantoor gehad genaamd Drost en Van de Vijver , en is hij medio 2017 als zelfstandig advocaat en mediator gevestigd aan t Sud 13 te Workum (zie www.jjvandevijver.nl).